
Algemene voorwaarden
Wat kunnen we voor uw festival of event betekenen?
Artikel 1 - Definities
1. De volgende B.V.’s worden in deze algemene voorwaarden aangeduid als dienstverlener:
a. Flex Facility Group B.V., gevestigd te Waalwijk, KvK-nummer 75536935 (hodn Flex Premium en Flex Horeca);
b. Flex Event Services B.V., gevestigd te Sprang-Capelle, KvK-nummer 88345394;
c. Flex On Hands Limited, gevestigd te Breukelen, KvK-nummer 81793561;
2. De wederpartij van dienstverlener wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als opdrachtgever.
3. Partijen zijn dienstverlener en opdrachtgever samen.
4. Met de overeenkomst wordt bedoeld de overeenkomst tot dienstverlening tussen partijen.
5. Iedere natuurlijke persoon, die een verloningscontract is aangegaan (of de intentie heeft om aan te gaan) met de dienstverlener teneinde arbeid te verrichten voor een derde (de opdrachtgever) wordt in deze algemene voorwaarden aangeduid als flexkracht.
6. De van toepassing zijnde eigen regeling is van toepassing bij dienstverlener.
Artikel 2 - Toepasselijkheid algemene voorwaarden
1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle mantelovereenkomsten, offertes, aanbiedingen, werkzaamheden, overeenkomsten en leveringen van diensten of goederen door of namens dienstverlener.
2. De toepasselijkheid van eventuele door opdrachtgever gehanteerde algemene voorwaarden wordt nadrukkelijk van de hand gewezen.
3. Deze algemene voorwaarden vervangen de algemene voorwaarden van eerdere datum.
4. Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn slechts bindend, indien en voor zover dienstverlener zich daarmee schriftelijk akkoord heeft verklaard.
Artikel 3 - Aanbiedingen en offertes
1. De aanbiedingen van dienstverlener zijn maximaal 14 dagen geldig, te rekenen vanaf de dagtekening van het aanbod, tenzij in het aanbod een andere termijn van aanvaarding is genoemd. Wordt het aanbod niet binnen die gestelde termijn aanvaard, is het aanbod vervallen en kunnen aan het gedane aanbod geen rechten aan worden ontleend.
Artikel 4 - Prijzen
1. De op mantelovereenkomsten, offertes, overeenkomsten en facturen van dienstverlener genoemde prijzen zijn exclusief btw en eventuele andere overheidsheffingen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.
2. De prijzen van diensten en goederen zijn gebaseerd op de op dat moment bekend zijnde kostprijzen. Verhogingen hiervan, die door de dienstverlener niet konden worden voorzien ten tijde van het doen van de aanbieding c.q. het tot stand komen van de overeenkomst, leiden automatisch tot (overeenkomstige) prijsverhogingen.
3. Ten aanzien van de dienstverlening komen partijen (normaliter) bij de totstandkoming van de offerte géén vaste prijs overeen. De prijs wordt vastgesteld op basis van tarief x werkelijk bestede uren + overige kosten. Een tarief wordt berekend volgens de gebruikelijke uurtarieven van dienstverlener, geldend voor de periode waarin de (overeengekomen) werkzaamheden worden verricht, tenzij een daarvan afwijkend uurtarief is overeengekomen.
4. Indien partijen een aangenomen prijs overeenkomen bij de totstandkoming van de offerte, dan wordt de dienstverlening uitgevoerd volgens die vaste prijs. Met uitzondering van meerwerk en/of extra kosten voor dit meerwerk.
Artikel 5 - Prijsindexering
1. De bij het aangaan van de mantelovereenkomst overeengekomen prijzen en opdrachtgeverstarieven zijn gebaseerd op het op dat moment gehanteerde prijspeil. Dienstverlener heeft het recht de aan opdrachtgever te berekenen vergoedingen tenminste jaarlijks per 1 januari (of tussentijds als daartoe aanleiding is) aan te passen.
2. Dienstverlener is in ieder geval gerechtigd om het tarief en/of de aanvullende kosten
tussentijds per direct aan te passen:
a. indien de uurbeloning van de flexkracht wordt verhoogd (op grond van het loonhuis toe te passen op de toekomstig vigerende cao/inlenersbeloning) in verband met periodieke verhoging, initiële loonsverhoging, leeftijd;
b. indien de kosten van de arbeid stijgen:
i. als gevolg van een wijziging van het loonhuis op de toekomstig vigerende cao of van de daarbij geldende inleners-cao en/of arbeidsvoorwaardenregeling;
ii. als gevolg van de wijzigingen in of waaronder begrepen de wijzigingen in of ten gevolge van de (sociale en fiscale) wet- en regelgeving, het loonhuis op de toekomstig vigerende cao of enig verbindend voorschrift;
iii. als gevolg van verhoging van de (objectieve) kosten in de ruimste zin des woords verbonden aan de arbeid van de flexkracht;
iv. Als gevolg van een stijging in de kosten van dienstverlener in de ruimste zin des woords;
c. Jaarlijks, voor wat betreft alle kostprijselemementen inclusief marge.
3. Aangepaste prijzen, tarieven en uurlonen alswel de ingangsdatum daarvan worden zo spoedig mogelijk medegedeeld aan opdrachtgever.
Artikel 6 - Vergoeding, facturering en betaling
1. Dienstverlener zal in relatie tot reguliere dienstverlening wekelijks de gewerkte uren en overige kosten exclusief btw factureren aan de hand van een urenspecificatie. Zie terzake het onderstaand artikel ’Tijdsverantwoording en facturatie’. Opdrachtgever is te allen tijde gehouden elke door dienstverlener ingediende nota binnen veertien kalenderdagen na factuurdatum te voldoen. Indien een nota niet binnen deze periode is betaald, is opdrachtgever vanaf dat moment zonder ingebrekestelling van rechtswege in verzuim en een rente van 1% per maand verschuldigd, waarbij een deel van een maand tot een volle maand wordt gerekend. Opschorting van betaling of verrekening is aan opdrachtgever niet toegestaan.
2. Dienstverlener zal in relatie tot event dienstverlening, de volgens overeenkomst overeengekomen prijzen in drie tranches factureren:
a. Bij acceptatie van de offerte door opdrachtgever dient 25% van de totaalfactuur als reserveringskosten binnen 7 dagen betaald te zijn.
b. Uiterlijk 7 dagen voor het evenement dient 50% van de totaalfactuur voldaan te worden.
c. De resterende 25% van de totaalfactuur dient binnen 14 dagen na de laatste showdag betaald te zijn.
In het geval van een prijsafspraak ‘tarief x werkelijk bestede uren + overige kosten’, worden de eerste twee tranches op basis van ingeschatte te besteden uren en overige kosten gefactureerd. Tranche drie zal op basis van nacalculatie: ‘tarief x werkelijk bestede uren + overige kosten – tranche 1 en 2’ geschieden. Indien een nota niet binnen deze periode is betaald, is opdrachtgever vanaf dat moment zonder ingebrekestelling van rechtswege in verzuim en een rente van 1% per maand verschuldigd, waarbij een deel van een maand tot een volle maand wordt gerekend. Opschorting van betaling of verrekening is aan opdrachtgever niet toegestaan.
3. Tenzij partijen hierover schriftelijk andere afspraken hebben gemaakt of op de mantelovereenkomst/offerte/declaratie een andere betaaltermijn vermeld is, kunnen deze betalingscondities afwijken.
4. Een overeenkomst in relatie tot event dienstverlening:
a. waarbij dienstverlener niet, niet tijdig of niet correct de verlangde gegevens en bescheiden ontvangt noodzakelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden en waardoor de uitvoering van een overeenkomst vertraging oploopt, en dienstverlener besluit de betreffende overeenkomst niet te ontbinden maar toch uit te voeren, is opdrachtgever verplicht de dagen van vertraging die tot derving leiden volledig te voldoen aan de hand van ‘tarief x ingeschatte uren en overige kosten terstond aan dienstverlener te betalen, vermeerderd met vergoeding van door de dienstverlener extra te besteden uren en vergoeding van gemaakte of te maken kosten.
b. waarbij dienstverlener niet, niet tijdig of niet correct de verlangde gegevens en bescheiden ontvangt noodzakelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden en waardoor de uitvoering van een overeenkomst vertraging oploopt, en dienstverlener besluit de betreffende overeenkomst te ontbinden en daarmee niet uit te voeren, is opdrachtgever verplicht het totale factuurbedrag x 25% terstond aan dienstverlener te betalen als vergoeding van de door dienstverlener reeds besteden uren en vergoeding van gemaakte kosten.
c. waarbij de door opdrachtgever ingeschatte te besteden uren negatief uitvallen ten opzichte van de overeengekomen offerte, is opdrachtgever immer een minimale afnameverplichting van het totale factuurbedrag x 25% verschuldigd aan dienstverlener.
5. Indien opdrachtgever na het akkoord geven op een offerte/overeenkomst, de offerte/overeenkomst opzegt of ontbindt, is opdrachtgever verplicht het totale factuurbedrag x 25% terstond aan dienstverlener te betalen als vergoeding van de door dienstverlener reeds besteden uren en vergoeding van gemaakte kosten waaronder vergoeding van reserveringskosten.
6. Betalingen geschieden zonder enig beroep op opschorting of verrekening door overschrijving van het verschuldigde bedrag op het door dienstverlener opgegeven bankrekeningnummer.
7. Blijft opdrachtgever na 1 schriftelijke aanmaning in gebreke de factuur tijdig en volledig te betalen, is opdrachtgever verplicht terstond aan dienstverlener te betalen: het totale factuurbedrag plus wettelijke (handels)rente, buitengerechtelijke en gerechtelijke incassokosten en overige kosten en schade. De incassokosten worden berekend aan de hand van het Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten.
8. Alle met of onder dienstverlener gelieerde vennootschappen zijn inningsbevoegd en
elke der genoemde vennootschappen is vrij om de vorderingen die zij hebben op opdrachtgevers,
te cederen, verpanden of ter incassering over te dragen. Opdrachtgever betaalt in dat geval
bevrijdend. Indien dienstverlener het noodzakelijk acht om in het kader van haar bedrijfsvoering
vorderingen op opdrachtgevers te cederen, over te dragen of in zekerheid te geven aan derden,
dan verleent opdrachtgever bij voorbaat toestemming hiervoor. Opdrachtgever verbindt zich tot
het verlenen van alle medewerking die dit eventueel met zich meebrengt.
9. Reclames betreffende enige nota moeten binnen zeven kalenderdagen na de factuurdatum schriftelijk bij dienstverlener zijn ingediend. Na deze periode vervalt het reclamerecht van opdrachtgever. De bewijslast betreffende tijdige indiening van de reclame rust op opdrachtgever. Indien een klacht wordt ingediend, kan opdrachtgever niettemin geen beroep doen op opschorting van de betalingsverplichting of op verrekening. Een en ander laat onverlet het overige gestelde in dit artikel dienstverlener kan aanvullende zekerheden verlangen van haar opdrachtgever. Dit kan zowel voorafgaand als tijdens een lopende opdracht.
10. Alle kosten van inning van de openstaande nota’s komen geheel voor rekening van opdrachtgever. De
vergoeding voor buitengerechtelijke kosten worden gesteld op minimaal 15% van de verschuldigde
hoofdsom exclusief rente met een minimum van € 250,- (tweehonderdvijftig euro) per vordering. Deze vergoeding zal steeds, zodra rechtsbijstand door dienstverlener of door de derde die tot ontvangst van de betaling gerechtigd is, wordt ingeroepen, respectievelijk de vordering door dienstverlener of die derde ter incasso uit handen is gegeven, zonder enig nader bewijs in rekening worden gebracht en door opdrachtgever verschuldigd zijn. Indien de daadwerkelijke kosten hoger zijn dan 15%, is dienstverlener of de derde gerechtigd deze daadwerkelijke kosten in rekening te brengen.
11. Betalingen strekken telkens tot voldoening van de oudste openstaande facturen, ongeacht aanwijzing van opdrachtgever tot betaling van welke factuur zij moeten worden toegerekend, en wel in de volgende volgorde: Eerst strekken zij tot voldoening van de kosten voor inning van openstaande facturen op opdrachtgever. Vervolgens worden betalingen in mindering gebracht op reeds vervallen rentetermijnen. Daarna worden zij in mindering gebracht op de openstaande hoofdsommen en laatstelijk worden betalingen in mindering gebracht op de lopende rentetermijnen.
Artikel 7 - Tijdsverantwoording en facturatie
1. Ingeval van een ‘tarief x werkelijk bestede uren + overige kosten’, vindt de facturatie plaats op basis van de met opdrachtgever overeengekomen wijze van tijdsverantwoording en voorts op basis van hetgeen in de opdracht, bij overeenkomst of deze voorwaarden is bepaald. Tenzij anders overeengekomen, geschiedt de tijdsverantwoording door middel van de door opdrachtgever schriftelijk geaccordeerde tijdsverantwoordingsformulieren ofwel via ter beschikking gesteld online tijdsverantwoordingssysteem (hierna tezamen: `tijdsverantwoording’) waarin door opdrachtgever geaccordeerde uren worden genoteerd.
2. Opdrachtgever ziet erop toe en garandeert door ondertekening of online accordering, dat op de tijdsverantwoording het juiste aantal gewerkte uren en overuren, alsmede alle overige informatie, duidelijk is vermeld en dat eventuele werkelijk gemaakte (on)kosten naar waarheid zijn ingevuld.
3. Opdrachtgever dient aan te kunnen tonen hoeveel uren er door de flexkracht zijn gewerkt. Pauzes worden aangemerkt als doorbetaalde werkuren.
4. Bij verschil tussen het bij dienstverlener ingeleverde tijdsverantwoordingsformulier en het door opdrachtgever daarvan behouden afschrift geldt het bij dienstverlener ingeleverde tijdsverantwoordsformulier voor de afrekening opgenomen in de nota als volledig bewijs, tenzij opdrachtgever de onjuistheid hiervan aan kan tonen en dit binnen zeven kalenderdagen na het ondertekenen van het tijdsverantwoordingsformulier bij dienstverlener schriftelijk kenbaar maakt. Online door opdrachtgever geaccordeerde uren gelden te allen tijde als volledig bewijs.
5. Indien de flexkracht de tijdsverantwoording van opdrachtgever betwist of indien de door de flexkracht gewerkte en ingediende uren niet binnen 14 kalenderdagen worden geaccordeerd is dienstverlener gerechtigd om de gewerkte uren vast te stellen op het door de flexkracht opgegeven aantal, tenzij opdrachtgever kan bewijzen dat de opgave van het aantal gewerkte uren door de flexkracht onjuist is en dienstverlener tijdig over de bewijzen kan beschikken en deze onverkort in en buiten rechte mag gebruiken.
6. Ongeacht de wijze van tijdsverantwoording is opdrachtgever gehouden tot betaling van de uren, indien die door opdrachtgever zijn geaccordeerd. Uitsluitend opdrachtgever kan immers de juistheid van de gewerkte uren controleren. Onjuistheden die desondanks door opdrachtgever zijn goedgekeurd, komen derhalve voor rekening van opdrachtgever.
Artikel 8 - Bijzondere minimale betalingsverplichting
1. Per oproep heeft de flexkracht recht op loon voor minimaal drie uren arbeid, ook al heeft de flexkracht minder uren gewerkt. Diensten korter dan drie uren arbeid worden door gefactureerd aan opdrachtgever als drie uren arbeid.
2. Opdrachtgever kan de oproep en/of het rooster uiterlijk 5 dagen voor aanvang van de werkdag waartegen is opgeroepen kosteloos intrekken of wijzigen. Met uitzondering van de eventueel betaalde reserveringskosten.
3. Indien opdrachtgever binnen het 4 dagenvenster voor aanvang van de werkdag de oproep annuleert, wijzigt of intrekt, dan is dienstverlener gehouden om de oproep of de ingeroosterde uren aan flexkracht uit te betalen (al dan niet met terugwerkende kracht), dan zullen de uren en kosten (al dan niet met terugwerkende kracht en inclusief eventuele wettelijke rente en verhoging) -inclusief toeslagen en overige emolumenten die de flexkracht zou hebben ontvangen indien hij zou hebben gewerkt-, tegen het opdrachtgeverstarief worden door gefactureerd aan opdrachtgever. Daarnaast heeft een Flexkracht mogelijk (daarnaast) op grond van artikel 7:628a BW recht op doorbetaling van overeengekomen of reeds ingeplande en/of gewijzigde uren. Bijvoorbeeld: Een flexkracht staat op dinsdag 10-01-2023 ingepland van 09.00-12.00 en de uren worden binnen dit 4 dagen venster gewijzigd naar 12.00-15.00, dan geldt de doorbetalingsplicht over de totale uren van 09.00-15.00 uur.
Artikel 9 - Informatieverstrekking door opdrachtgever
1. Opdrachtgever is verplicht alle gegevens en bescheiden, die voor dienstverlener relevant is althans dienstverlener meent nodig te hebben voor het correct uitvoeren van een overeenkomst, tijdig en in de gewenste vorm en op de gewenste wijze aan dienstverlener ter beschikking te stellen.
2. Opdrachtgever staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de aan dienstverlener ter beschikking gestelde gegevens en bescheiden, ook indien deze van derden afkomstig zijn, voor zover uit de aard van de opdracht niet anders voortvloeit.
3. Opdrachtgever vrijwaart dienstverlener voor elke schade in welke vorm dan ook die voortvloeit uit het niet voldoen aan het in dit artikel gestelde.
4. Indien en voor zover opdrachtgever dit verzoekt, retourneert dienstverlener de betreffende bescheiden waaronder eventuele kopieën daarvan, tenzij dienstverlener genoodzaakt is (kopieën van) de betreffende bescheiden te bewaren vanwege wettelijke of juridische redenen (ter beoordeling aan dienstverlener).
Artikel 10 - Uitvoering van de overeenkomst
1. Dienstverlener voert een overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uit.
2. Dienstverlener heeft het recht om zonder voorafgaande toe-of instemming van opdrachtgever de werkzaamheden te laten uitvoeren door eigen flexkrachten danwel derden (flexkrachten in dienst van een andere werkgever respectievelijk uitzendkrachten/ZZP-ers/freelancers).
Artikel 11 - Wijziging van de overeenkomst of contractspartij
1. Indien tijdens de uitvoering van een overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering van de opdracht noodzakelijk is om de uit te voeren werkzaamheden te wijzigen of aan te vullen, treden partijen in overleg en passen partijen tijdig en in onderling overleg schriftelijk de overeenkomst dienovereenkomstig aan.
2. Indien partijen overeenkomen dat een overeenkomst wordt gewijzigd of aangevuld, kan het tijdstip van voltooiing van de uitvoering daardoor worden beïnvloed. Dienstverlener stelt opdrachtgever hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte en opdrachtgever aanvaardt de daaruit voortvloeiende extra kosten en schade-bedragen, die opdrachtgever gehouden is binnen de reguliere factuurtermijn aan dienstverlener te betalen.
3. Indien opdrachtgever wordt overgenomen door een nieuwe partij (d.m.v. fusie, activa-passiva-transactie e.d.) krijgt dienstverlener het recht om binnen veertien dagen na schriftelijke bekendmaking door opdrachtgever om een overeenkomst terstond te ontbinden, zonder dat dienstverlener schadevergoeding aan opdrachtgever is verschuldigd.
Artikel 12 - Opschorting
1. Opdrachtgever doet afstand van het recht om de nakoming van enige uit deze overeenkomst voortvloeiende verbintenis op te schorten.
2. Betaalt opdrachtgever een factuur niet binnen de overeengekomen termijn, dan is hij van rechtswege, zonder dat daarvoor enige aanmaning nodig is, in verzuim. Vanaf dat moment is dienstverlener gerechtigd terstond de verplichtingen op te schorten totdat opdrachtgever aan zijn betalingsverplichtingen heeft voldaan, onverminderd het recht van dienstverlener de betreffende overeenkomst terstond te ontbinden. Dienstverlener kan niet garanderen dat opdrachtgever dezelfde flexkracht ter beschikking krijgt gesteld op het moment dat opdrachtgever weer aan de betalingsverplichtingen voldoet.
Artikel 13 - Overmacht
1. In aanvulling op het bepaalde in artikel 6:75 Burgerlijk Wetboek geldt dat een tekortkoming van dienstverlener in de nakoming van enige verplichting jegens opdrachtgever niet aan dienstverlener kan worden toegerekend in geval van een van de wil van dienstverlener onafhankelijke omstandigheid, waardoor de nakoming van zijn verplichtingen jegens opdrachtgever geheel of gedeeltelijk wordt verhinderd of waardoor de nakoming van zijn verplichtingen in redelijkheid niet van dienstverlener kan worden verlangd. Tot die omstandigheden worden mede gerekend wanprestaties van toeleveranciers of andere derden, stroomstoringen, computervirussen, stakingen, slechte weersomstandigheden en werkonderbrekingen.
2. Indien zich een situatie als hiervoor bedoeld voordoet als gevolg waarvan dienstverlener niet aan zijn verplichtingen jegens opdrachtgever kan voldoen, dan worden die verplichtingen opgeschort zolang dienstverlener niet aan zijn verplichtingen kan voldoen. Indien de in de vorige zin bedoelde situatie 30 kalenderdagen heeft geduurd, hebben partijen het recht de overeenkomst schriftelijk geheel of gedeeltelijk te ontbinden.
3. Dienstverlener is nimmer aansprakelijk voor vergoeding van schade die het gevolg is van het vorenstaand genoemde alswel van het niet (tijdig) leveren van flexkrachten dan wel het door opdrachtgever opzeggen of ontbinden beëindigen van een overeenkomst op grond van deze reden.
Artikel 14 - Contractduur opdracht, opzegging en ontbinding
1. Een overeenkomst wordt aangegaan voor de duur zoals beschreven in de mantelovereenkomst.
2. Indien er geen mantelovereenkomst gesloten is zal de overeenkomst tussen opdrachtgever en dienstverlener worden aangegaan voor de duur van het evenement, zoals benoemd in een overeenkomst, en eindigt van rechtswege op de in de betreffende overeenkomst genoemde einddatum, tenzij uit de aard van een overeenkomst iets anders voortvloeit of partijen uitdrukkelijk én schriftelijk anders zijn overeengekomen.
3. Indien een overeenkomst wordt voortgezet na de initiële in dit artikel genoemde einddatum van de mantelovereenkomst dan wordt deze automatisch voor een gelijke periode verlengd. Partijen zullen alsdan in overleg treden over eventuele nieuwe voorwaarden, bij gebreke waarvan de voorwaarden van deze overeenkomst, zoals die gelden op de initiële einddatum, van toepassing blijven.
4. Partijen behouden zich het recht om de mantelovereenkomst te ontbinden met een opzegtermijn van 3 maanden voor het einde van de contract datum van de mantelovereenkomst.
5. Ten overvloede benoemt dienstverlener (niet limitatief) voorbeelden van omstandigheden die dienstverlener het recht geven op (onmiddellijke) ontbinding van een overeenkomst plus eerdergenoemde betalingsplicht door opdrachtgever (het totale factuurbedrag x 25% terstond aan dienstverlener te betalen als vergoeding van de door dienstverlener reeds besteden uren en vergoeding van gemaakte kosten):
a. Het niet, niet tijdig of niet deugdelijk ontvangen van de verlangde gegevens en bescheiden noodzakelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden;
b. Wanneer de opdrachtgever meer van dienstverlener vraagt dan is afgesproken (ondanks bereidheid van opdrachtgever om voor het meerwerk ook extra te betalen);
c. Wanneer het eten/drinken voor de flexkrachten niet tijdig en adequaat is geregeld;
d. Wanneer er op locatie geen materialen aanwezig zijn waarvoor opdrachtgever zou zorgdragen;
e. Het niet tijdig en volledig betalen van facturen;
f. Het door opdrachtgever weigeren van (tijdige en deugdelijke) medewerking aan uitvoering vaneen overeenkomst;
g. Het door opdrachtgeven maken van ongeoorloofd onderscheid c.q. verboden discriminatie;
h. En overige zaken die dienstverlener belemmeren om de afgesproken werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren.
6. Indien opdrachtgever in staat van faillissement of surseance van betaling (aanvraagt en/of) geraakt, WSNP aanvraagt (bij natuurlijke personen), onder curatele wordt gesteld, alsmede bij stillegging of liquidatie van diens bedrijf, of overlijdt (bij natuurlijke personen), wordt opdrachtgever geacht van rechtswege in gebreke te zijn en is de dienstverlener gerechtigd met onmiddellijke ingang de verplichtingen uit de overeengekomen overeenkomst op te schorten en de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden zonder tot enige vorm van (schade)vergoeding gehouden te zijn. De reeds betaalde reserveringskosten worden nimmer teruggestort.
7. Hieronder wordt ook begrepen fraude, handelingen in strijd met de wet en/of regelgeving/deze overeenkomst of onbetamelijk gedrag door opdrachtgever waardoor van dienstverlener in redelijkheid niet verwacht kan worden deze overeenkomst te continueren.
Artikel 15 - Overdracht van rechten
Rechten van een partij uit een overeenkomst kunnen niet worden overgedragen zonder de voorafgaande schriftelijke instemming van de andere partij. Deze bepaling geldt als een beding met goederenrechtelijke werking zoals bedoeld in artikel 3:83, tweede lid, Burgerlijk Wetboek.
Artikel 16 - Verval van de vordering
Elk recht op vergoeding van schade veroorzaakt door of namens dienstverlener vervalt in elk geval 12 maanden na de gebeurtenis waaruit de aansprakelijkheid direct of indirect voortvloeit. Hiermee wordt niet uitgesloten het bepaalde in artikel 6:89 Burgerlijk Wetboek.
Artikel 17 - Garantie
Een overeenkomst tussen opdrachtgever en dienstverlener geldt als een overeenkomst met een dienstverlenend karakter, welke voor dienstverlener enkel een inspanningsverplichting bevat en dus geen resultaatsverplichting.
Artikel 18 - Verzekering
1. Opdrachtgever verplicht zich geleverde zaken die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de onderliggende overeenkomst, alsook zaken van dienstverlener die bij opdrachtgever aanwezig zijn en zaken die onder eigendomsvoorbehoud zijn geleverd, adequaat te verzekeren en verzekerd te houden tegen onder andere brand, ontploffings- en waterschade evenals diefstal.
2. Opdrachtgever geeft op eerste verzoek de polis van deze verzekeringen ter inzage.
Artikel 19 - Aansprakelijkheid dienstverlener
1. Dienstverlener is niet aansprakelijk voor schade die voortvloeit uit een overeenkomst. Aansprakelijkheid van dienstverlener voor indirecte schade, daaronder gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen en schade door bedrijfsstagnatie, is in alle gevallen uitgesloten.
2. Iedere aansprakelijkheid voor schade, voortvloeiende uit of verband houdende met de uitvoering van een overeenkomst, is steeds beperkt tot het bedrag dat in het desbetreffende geval door de gesloten (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering(en) wordt uitbetaald. Dit bedrag wordt vermeerderd met het bedrag van het eigen risico volgens de desbetreffende polis. Dienstverlener geeft op eerste verzoek de polis van deze verzekeringen ter inzage.
3. De aansprakelijkheidsbeperking geldt ook als dienstverlener aansprakelijk wordt gesteld voor schade die direct of indirect voortvloeit uit het niet deugdelijk functioneren van de door dienstverlener bij de uitvoering van de opdracht gebruikte apparatuur, software, gegevensbestanden, registers of andere zaken.
Artikel 20 - Aansprakelijkheid opdrachtgever
1. In geval een opdracht wordt verstrekt door meer dan één persoon, is ieder van hen hoofdelijk aansprakelijk voor de bedragen die uit hoofde van die opdracht aan dienstverlener verschuldigd zijn.
2. Wordt een opdracht middellijk of onmiddellijk verstrekt door een natuurlijke persoon namens een rechtspersoon, dan kan deze natuurlijke persoon tevens in privé opdrachtgever zijn. Daarvoor is vereist dat deze natuurlijke persoon beschouwd kan worden als de (mede)beleidsbepaler van de rechtspersoon. Bij wanbetaling door de rechtspersoon is de natuurlijke persoon dus persoonlijk aansprakelijk voor de betaling van de declaratie, onverschillig of deze, al dan niet op verzoek van opdrachtgever, ten name van een rechtspersoon dan wel ten name van opdrachtgever als natuurlijk persoon of hen beiden is gesteld.
Artikel 21 - Vrijwaring
De opdrachtgever vrijwaart dienstverlener tegen alle aanspraken van derden, die verband houden met de door dienstverlener geleverde goederen en/of diensten.
Artikel 22 - Eigendomsvoorbehoud, opschortingsrecht en retentierecht
1. De bij opdrachtgever aanwezige zaken en geleverde zaken en onderdelen die eigendom zijn dienstverlener blijven altijd eigendom van dienstverlener.
2. Indien zaken nog niet zijn geleverd, maar de overeengekomen voortuitbetaling of prijs niet conform afspraak is voldaan, heeft dienstverlener het recht van retentie. De zaak wordt dan niet geleverd totdat opdrachtgever volledig en conform afspraak heeft betaald.
3. In geval van liquidatie, insolventie of surseance van betaling van opdrachtgever zijn de verplichtingen van opdrachtgever onmiddellijk opeisbaar.
Artikel 23 - Goede uitoefening van leiding en toezicht; goed opdrachtgeverschap
1. Opdrachtgever zal zich ten aanzien van de flexkracht bij de uitoefening van de leiding en het toezicht, alsmede met betrekking tot de uitvoering van het werk, gedragen op dezelfde zorgvuldige wijze als waartoe hij ten opzichte van zijn eigen werknemers gehouden is.
2. Opdrachtgever zal de lokalen, werktuigen en gereedschappen waarin of waarmee hij de flexkracht werkzaamheden laat verrichten, zodanig inrichten en onderhouden en voor het verrichten van de werkzaamheden van de flexkracht zodanige maatregelen treffen en aanwijzingen verstrekken als redelijkerwijs nodig is om te voorkomen dat de flexkracht bij het verrichten van zijn werkzaamheden in de ruimste zin des woords schade lijdt. Opdrachtgever verklaart zich uitdrukkelijk bekend met de werking van art. 7:658 BW (in het bijzonder art. 7:658 lid 4 BW), alsmede met de verplichtingen die voor hem uitvloeien uit de Arbeidsomstandighedenwet en daarmee samenhangende regelgeving ten opzichte van de flexkrachten. Opdrachtgever geeft de flexkracht actieve voorlichting met betrekking tot de binnen zijn onderneming gehanteerde risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E).
12. Indien voor het verrichten van werkzaamheden hulpmiddelen nodig zijn (bijvoorbeeld voor veilig en gezond werken), dan worden deze hulpmiddelen door of namens de opdrachtgever terstond aan de flexkracht verstrekt, voor zover van toepassing onder tenminste dezelfde voorwaarden als opdrachtgever ten aanzien van eigen werknemer en/of eigen ZZP-ers/freelancers hanteert. De hiermee gemoeide kosten zijn voor rekening van opdrachtgever. Tenzij partijen hierover schriftelijk andere afspraken hebben gemaakt of op de offerte/overeenkomst.
3. Indien de flexkracht een bedrijfsongeval of een beroepsziekte overkomt (art. 7:658 BW), zal opdrachtgever, indien en voor zover de wet dit voorschrijft, de bevoegde instanties hiervan onverwijld op de hoogte stellen en ervoor zorgdragen dat daarvan direct een rapport wordt opgemaakt. In dit rapport zal de toedracht van het ongeval zodanig worden vastgelegd, dat daaruit met een redelijke mate van zekerheid kan worden opgemaakt of en in hoeverre het ongeval het gevolg is van het feit dat onvoldoende maatregelen waren genomen ter voorkoming van een dergelijk bedrijfsongeval of een dergelijke beroepsziekte. Opdrachtgever brengt dienstverlener zo spoedig mogelijk op de hoogte van een eventueel bedrijfsongeval of van een beroepsziekte en verstrekt aan dienstverlener een afschrift van het rapport.
4. Indien de flexkracht overlijdt of (ernstig en blijvend) letsel oploopt, zal opdrachtgever met inachtneming van het bepaalde in artikel 6:107 tot en met 6:108 BW de schade vergoeden aan de in deze artikelen bedoelde persoon of personen.
5. Tenzij anders schriftelijk overeengekomen, is het opdrachtgever niet toegestaan de flexkracht op zijn beurt aan een derde ‘door te lenen’; dat wil zeggen aan een derde ter beschikking stellen voor het onder leiding en toezicht van deze derde (de eindklant) verrichten van werkzaamheden. Onder doorlening aan een derde wordt mede verstaan doorlening aan een (rechts)persoon waarmee opdrachtgever in een groep (concern) is verbonden, zoals bedoeld in artikel 7:691 lid 6 BW.
6. Opdrachtgever zal aan de flexkracht alle schade vergoeden die de flexkracht in het kader van de uitoefening van de werkzaamheden lijdt, indien en voor zover opdrachtgever en/of dienstverlener daarvoor aansprakelijk is.
7. Dienstverlener is tegenover opdrachtgever niet aansprakelijk voor schades en/of verliezen aan
opdrachtgever, derden, dan wel aan de flexkrachten zelf die voortvloeien uit doen of nalaten van de
flexkracht. Dienstverlener is tevens niet aansprakelijk voor schade die het gevolg is van opzet of
bewuste roekeloosheid van de flexkracht.
8. Dienstverlener is tegenover opdrachtgever niet aansprakelijk voor verbintenissen die de flexkrachten
zijn aangegaan met of die voor hen zijn ontstaan jegens opdrachtgever of derden, al dan niet met toestemming van die opdrachtgever of derden.
9. Opdrachtgever vrijwaart dienstverlener voor elke aansprakelijkheid van dienstverlener ten aanzien van dit artikel.
10. Opdrachtgever zal zich, voor zover mogelijk, afdoende verzekeren tegen aansprakelijkheid op grond van het bepaalde in dit artikel. Op verzoek verstrekt opdrachtgever een afschrift van het bewijs van verzekering.
Artikel 24 - Voorkoming van verboden discriminatie
1. Ter voorkoming van het maken van verboden discriminatie, in het bijzonder naar godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, geslacht, ras, leeftijd of welke grond dan ook, is het opdrachtgever verboden niet-functierelevante eisen te stellen.
2. Opdrachtgever zal sowieso geen ongeoorloofd onderscheid maken in welke vorm dan ook, alsmede erop toezien dat discriminatie op de werkvloer wordt voorkomen.
3. Opdrachtgever vrijwaart dienstverlener voor de eventuele gevolgen van verboden discriminatie door opdrachtgever.
Artikel 25 - Wet arbeid vreemdelingen en Identificatie flexkrachten
1. De opdrachtgever aan wie door dienstverlener een vreemdeling in de zin van de Wet arbeid vreemdelingen (hierna: WAV) ter beschikking wordt gesteld, verklaart zich uitdrukkelijk bekend met artikel 15 van de WAV, onder meer inhoudende dat opdrachtgever bij de aanvang van de arbeid door een vreemdeling een afschrift van het document, bedoeld in artikel 1 van de Wet op de Identificatieplicht, van de vreemdeling dient te ontvangen.
2. Opdrachtgever stelt aan de hand van het eerder genoemde document de identiteit van de vreemdeling vast en neemt een afschrift van het document op in zijn administratie. Dienstverlener is niet verantwoordelijk dan wel aansprakelijk voor een eventuele boete die in het kader van de Wet arbeid vreemdelingen aan Opdrachtgever wordt opgelegd.
3. Indien dienstverlener vanwege een nalaten, handelen of overtreding van opdrachtgever met een boete wordt geconfronteerd wegens overtreding van de WAV, dan is opdrachtgever verplicht deze boete en alle daaruit voortvloeiende schade (daaronder tevens, doch niet uitsluitend verstaan juridische kosten) aan dienstverlener te vergoeden.
4. Opdrachtgever is gehouden elke door dienstverlener ter beschikking gestelde flexkracht zich voor aanvang van de werkzaamheden te laten identificeren en de terzake voor opdrachtgever geldende wettelijke verplichtingen na te komen. Dienstverlener zal deze verplichting kenbaar maken aan haar flexkrachten.
Artikel 26 - Persoonsgegevens van de Flexkracht
1. Opdrachtgever zal alle persoonsgegevens van een flexkracht, die voor en gedurende de opdracht door dienstverlener kenbaar worden gemaakt, vertrouwelijk behandelen en meer in het bijzonder uitsluitend verwerken in overeenstemming met geldende privacywetgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dienstverlener kan derhalve bepaalde informatie nimmer aan opdrachtgever verstrekken, indien dit strijd oplevert met geldende privacywetgeving.
2. Opdrachtgever zal voldoen aan zijn informatieplicht jegens flexkrachten, en flexkrachten op de hoogte stellen van de categorieën van persoonsgegevens die door opdrachtgever worden verwerkt, de wijze waarop, wanneer en voor welke doeleinden de gegevens worden verwerkt. Opdrachtgever vrijwaart dienstverlener voor eventuele hieruit voortvloeiende schade of aansprakelijkheid, met inbegrip van boetes.
3. Daar waar opdrachtgever eigen verantwoordelijkheid draagt voor de verwerking van persoonsgegevens van flexkrachten, is opdrachtgever nadrukkelijk zelf verantwoordelijk voor de naleving van zijn wettelijke verplichtingen in het kader van geldende privacywetgeving. Opdrachtgever vrijwaart dienstverlener voor eventuele hieruit voortvloeiende schade of aansprakelijkheid, met inbegrip van boetes.
4. Indien noodzakelijk voor dienstverlener om te kunnen voldoen aan wettelijke verplichtingen op basis van geldende privacywetgeving, verleent opdrachtgever daartoe volledige medewerking aan dienstverlener, zoals wanneer een flexkracht een verzoek indient ter uitoefening van zijn of haar recht op verwijdering.
Artikel 27 - Niet-overname personeel
1. Opdrachtgever neemt geen flexkrachten van dienstverlener (of van ondernemingen waarop dienstverlener ter uitvoering van deze overeenkomst een beroep heeft gedaan en die betrokkenen zijn (geweest) bij de uitvoering van de overeenkomst) in dienst. Ook laat hij hen niet anderszins direct of indirect door een derde, voor zich werken.
2. Dit verbod geldt gedurende de looptijd van de overeenkomst tot een jaar na beëindiging daarvan. Op dit verbod geldt één uitzondering: partijen kunnen in goed zakelijk overleg met elkaar andere afspraken maken. Deze afspraken gelden voor zover die schriftelijk zijn vastgelegd.
3. In het geval van overtreding of niet nakoming hiervan is opdrachtgever per medewerker of freelancekracht een bedrag ter hoogte van € 17.500,- exclusief btw verschuldigd aan dienstverlener. Dit laat onverlet het recht van dienstverlener om volledige schadevergoeding te vorderen.
Artikel 28 - Intellectueel eigendom
1. Tenzij partijen schriftelijk anders zijn overeengekomen, behoudt dienstverlener alle intellectuele absolute rechten (waaronder auteursrecht, octrooirecht, merkenrecht, tekeningen- en modellen-recht, etc.) op alle ontwerpen, tekeningen, geschriften, dragers met gegevens of andere informatie, offertes, afbeeldingen, schetsen, modellen, maquettes, etc.
2. De genoemde intellectuele absolute rechten mogen niet zonder schriftelijke toestemming van dienstverlener worden gekopieerd, aan derden getoond en/of ter beschikking gesteld of op andere wijze worden gebruikt.
3. Opdrachtgever verplicht zich tot geheimhouding van de door dienstverlener aan hem ter beschikking gestelde vertrouwelijke informatie. Onder vertrouwelijke informatie wordt in ieder geval verstaan datgene waarop dit artikel betrekking heeft, alsmede de bedrijfsgegevens. Opdrachtgever verplicht zich zijn medewerkers en/of derden die betrokken zijn bij de uitvoering van deze overeenkomst, een schriftelijke geheimhoudingsplicht op te leggen van de strekking van deze bepaling.
Artikel 29 - Geheimhouding
1. Ieder der partijen houdt de informatie die hij (in welke vorm dan ook) van de andere partij ontvangt en alle andere informatie betreffende de andere partij waarvan hij weet of redelijkerwijs kan vermoeden dat deze geheim of vertrouwelijk is, dan wel informatie waarvan hij kan verwachten dat de verspreiding daarvan de andere partij schade kan berokkenen, geheim en neemt alle nodige maatregelen om te waarborgen dat zijn personeel de genoemde informatie ook geheimhoudt.
2. De in het eerste lid van dit artikel genoemde geheimhoudingsplicht geldt niet voor informatie:
a. die op het moment dat de ontvanger deze informatie ontving al openbaar was of nadien openbaar is geworden zonder een schending door de ontvangende partij van een op hem rustende geheimhoudingsplicht;
b. waarvan de ontvangende partij kan bewijzen dat deze informatie al in zijn bezit was op het moment van verstrekken door de andere partij;
c. die de ontvangende partij van een derde heeft ontvangen waarbij deze derde gerechtigd was deze informatie aan de ontvangende partij te verstrekken
d. die door de ontvangende partij openbaar wordt gemaakt op grond van een wettelijke plicht.
3. De in dit artikel omschreven geheimhoudingsplicht geldt voor de duur van deze overeenkomst en voor een periode van drie jaar na het eindigen daarvan.
Artikel 30 - Boete op overtreding geheimhoudingsplicht
1. Overtreedt opdrachtgever het artikel van deze algemene voorwaarden over geheimhouding, dan verbeurt opdrachtgever ten behoeve van dienstverlener een onmiddellijk opeisbare boete van € 1.000,- voor elke overtreding en daarnaast een bedrag van € 5.000,- voor elke dag dat die overtreding voortduurt. Dit is ongeacht of de overtreding aan opdrachtgever kan worden toegerekend. Bovendien is er voor het verbeuren van deze boete geen voorafgaande ingebrekestelling of gerechtelijke procedure benodigd. Ook hoeft er geen sprake te zijn van enige vorm van schade.
2. Het verbeuren van de in het eerste lid van dit artikel bedoelde boete doet geen afbreuk aan de overige rechten van dienstverlener waaronder zijn recht om naast de boete schadevergoeding te vorderen.
Artikel 31 - Wijziging algemene voorwaarden
1. Dienstverlener is gerechtigd deze algemene voorwaarden te wijzigen of aan te vullen.
2. Wijzigingen van ondergeschikt belang kunnen te allen tijde worden doorgevoerd.
3. Grote inhoudelijke wijzigingen zal dienstverlener zoveel mogelijk vooraf met de opdrachtgever bespreken.
4. Opdrachtgever stemt er, door acceptatie van deze voorwaarden, op voorhand mee in dat deze algemene voorwaarden eenzijdig kunnen worden gewijzigd naar aanleiding van een wijziging in het loonhuis of in de toekomstig vigerende cao en/of andere wet- en regelgeving.
Artikel 32 - Toepasselijk recht en bevoegde rechter
1. Op iedere overeenkomst tussen partijen is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.
2. De Nederlandse rechter in het arrondissement waar dienstverlener is gevestigd/praktijk houdt/kantoor houdt is exclusief bevoegd om kennis te nemen van eventuele geschillen tussen partijen, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft.

Ringeling we’re hiring!
Join our Superteam!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.
De Flex Facility group zorgde voor 70 superclean toiletten op Formule I Event in Zandvoort
Een super-clean event
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem.
Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt.